);

LA PUÇA

MÚSICA TRADICIONAL / FOLK

Música Tradicional de museu fins al Rock amb gruix. Aquesta banda de tres, que aviat es fa de cinc, i acaba en set, troben un punt comú: el folk fester, en el folk de taverna!

La seva dèria és fer trempar al personal amb instruments essencialment acústics i bàsicament de fusta.

El 2015, després d’un atac pirata al món dels videoclips amb “La Cançó de l’Istiu” que gairebé va ser la Cançó de l’estiu 2015 del Via Lliure de RAC1 (amb votació popular), comencen a treballar amb el seu primer disc d’estudi. A l’Octubre de 2016, La Puça va arribar a la final de un dels escenaris de música d’arrel més important de Catalunya, el SONS DE LA MEDITERRANIA dins el marc de la FIRA MEDITERRANIA DE MANRESA.

L’ANY DE LA PICOR” (2017), és el primer disc d’estudi de la Puça; és el millor destil·lat que podria obtenir-se dels set primers anys de treball en les escencies del folk Emporlandès. Més d’un any de treball pacient, de formulació d’estructures complexes que abans mai haviem explorat i sobretot experimentació de la sonoritat que ens proporciona la vairetat dels nostres instruments. El nom és una expresió genuina catalana que es refereix a temps antics, quan al 1471 i va haver una plaga de puces a Barcelona, i que es va acabar convertint en una referència temporal indiscutible. Amb aquest nou treball pretenem despertar novament la picor, les ganes de ballar i de saltar, però aquesta vegada amb la nostra música!

PETITS FORMATS

La Puça actua des de la taverna més petita fins al gran escenari. El mateix format, la mateixa melodia, el mateix esperit.

La Puça ha quedat finalista de l’Enderrock 2018 al millor grup de folk, i finalista a la cançó de l’estiu de TV3, amb la seva pròpia: ” Cançó de l’Istiu”. Ha guanyat el concurs d’himnes de Catalunya, amb l’himne del Monells, i desprès del seu tercer disc, es planteja nous reptes i noves aventures aquest 2019.