);

LA MULATA

MESTISSATGE LLATINOACATALÀ

L’any 2014, amb l’auge de l’electrolatino a Catalunya, un grup de músics va decidir construir un projecte musical català basat en ritmes llatins. Naixia La Mulata, una banda l’esperit del qual és prendre com a referent grups de música no electrònica de l’amèrica llatina i mesclar aquest estil amb la manera d’entendre la música de festa major a Catalunya. 

L’any 2017 La Mulata va publicar el seu primer disc, “Marenga”. Aquest primer treball va ser gravat i mesclat per Ricard Puigdomènech (ex Loquillo Y Los Trogloditas i ex Strombers) i Guillem Realp (Oques Grasses), i masteritzat per Jordi Solé. També compta amb col·laboracions de Doctor Prats, Dr. Calypso, i Ju. L’àlbum es basa en el merengue i la salsa, amb detalls de reggae, folk i hip-hop. El CD es compon de 12 temes d’entre els quals destaquen els singles “Però” (que ja compta amb més de 25.000 reproduccions a Spotify) i “Bati l’ou”. Les cançons es poden descarregar gratuïtament des del lloc web < lamulata.cat>.

Enguany, la banda presenta el seu nou treball: “Tròpic del Mediterrani”. En aquesta ocasió, i sense abandonar l’essència del merengue i la salsa, el grup explora un ventall més ampli de ritmes i estils propis de països caribenys com la bachata, el reguetón, la samba o el boogaloo, amanits amb tocs propis de l’imaginari català i punts de trobada amb la música més actual. El treball es situa conceptualment en una illa lliure i tropical, on el mestissatge és el que la defineix per antonomàsia. L’àlbum compta amb un repertori pintoresc de 12 cançons, on hi podem trobar la col·laboració de l’Arnau Aymerich, el Toni Josep Corrales i el Víctor Launes d’Ebri Knight, de Guillem Boltó (Dr. Prats) i la participació de Joan Palà (Txarango). La producció del disc ha comptat amb la participació de Marc Martin Producer i ha estat gravat i mesclat a l’estudi La Vall per Nacho Fisac, Santi Maspons i Marc Martin.

La Mulata és una banda de mestissatge llatinocatalà formada l’any 2014. Es basa en ritmes propis de la música llatinoamericana com el Merengue i la Salsa, tot i que es complementa amb gran varietat d’estils com el Hip Hop, el Folk i el Reggae. Aquesta mescla s’aglutina amb un missatge en català caregat de lírica. Proposa les paraules Sucre i Cafeïna per descriure la seva música dolça i enèrgica. Un dels trets distintius del grup és que s’organitza en forma de cooperativa. 

La missió del grup és fer ballar el públic amb ritmes càlids i una bona pinzellada d’alegria en un directe molt intens. També promou un estil de vida lluny del sexisme i de la discriminació de qualsevol tipus.

L’any 2014, amb l’auge de l’electrolatino a Catalunya, un grup de músics va decidir construir un projecte musical català basat en ritmes llatins. Naixia La Mulata, una banda l’esperit del qual és prendre com a referent grups de música no electrònica de l’amèrica llatina i mesclar aquest estil amb la manera d’entendre la música de festa major a Catalunya. 

La formació llatinocatalana utilitza les paraules sucre i cafeïna per definir la música dolça i enèrgica que transmet als seus directes. La banda, però, pretén fugir dels estereotips sexistes que impregnen bona part de la música més comercial alhora que fa palès el seu caràcter humorístic i reivindicatiu a les lletres de les cançons.  

L’any 2016 varen guanyar els concursos VicSona 2016, podent així presentar el seu directe al MMVV2016, i el concurs Barnaso 2016.

L’any 2017, La Mulata va publicar el seu primer disc, “Marenga”. Aquest primer treball va ser gravat i mesclat per Ricard Puigdomènech (ex Loquillo Y Los Trogloditas i ex Strombers) i Guillem Realp (Oques Grasses), i masteritzat per Jordi Solé. També compta amb col·laboracions de Doctor Prats, Dr. Calypso, i Ju. L’àlbum es basa en el merengue i la salsa, amb detalls de reggae, folk i hip-hop. El CD es compon de 12 temes d’entre els quals destaquen els singles “Però” (que ja compta amb més de 25.000 reproduccions a Spotify) i “Bati l’ou”. Les cançons es poden descarregar gratuïtament des del lloc web lamulata.cat.

Aquest 2019 la banda presenta el seu nou treball: “Tròpic del Mediterrani”. En aquesta ocasió, i sense abandonar l’essència del merengue i la salsa, el grup explora un ventall més ampli de ritmes i estils propis de països caribenys com la bachata, el reguetón, la samba o el boogaloo, amanits amb tocs propis de l’imaginari català i punts de trobada amb la música més actual. El treball es situa conceptualment en una illa lliure i tropical, on el mestissatge és el que la defineix per antonomàsia. L’àlbum compta amb un repertori pintoresc de 12 cançons, on hi podem trobar la col·laboració de l’Arnau Aymerich, el Toni Josep Corrales i el Víctor Launes d’Ebri Knight, de Guillem Boltó (Dr. Prats) i la participació de Joan Palà (Txarango). La producció del disc ha comptat amb la participació de Marc Martin Producer i ha estat gravat i mesclat a l’estudi La Vall per Nacho Fisac, Santi Maspons i Marc Martin.